Telefoonnummer

+31657007366

E-mail

info@sayasuka.nl

Wat is een familieopstelling

De grondlegger van het systemisch werken was de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger (1925-2019). Hij heeft familieopstellingen eind jaren tachtig ontwikkeld tot een volwaardige methode binnen het systemisch werken om snel inzicht te krijgen in de diepere oorzaak van een vraagstuk.

Een familieopstelling is een reis terug naar en in jezelf, in je lijf, met je voeten op de grond. Het herstelt de verbinding met jezelf. Bij een familieopstelling ga je je blokkades en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat aankijken. Dit ga je niet met je hoofd doen maar met je gevoel. Je activeer het zelfbewustzijn, de kracht en het vermogen in jezelf,  om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

In een opstelling komen zaken aan het licht die in een een-op-een gesprek vaak niet naar boven komen. In relatief korte tijd biedt een opstelling een inzicht waarmee je verder kan in je leven. Dit kan zijn op o.a. het gebied van liefde, relaties, intimiteit, gezondheid en ziekte, carrière en geld.  

Wanneer je keer op keer tegen obstakels, belemmerende patronen of problemen aanloopt kan het heel nuttig zijn om dit vanuit de systemische principes te bekijken. Door inzicht te krijgen in de diepgewortelde familiepatronen die ons gedrag en zelfbeeld beïnvloeden, kunnen we emotionele blokkades loslaten. Dit proces van zelfreflectie en acceptatie opent de deur naar innerlijke groei, zelfvertrouwen en een diepere verbinding met jezelf. Het stelt je in staat om jezelf te omarmen, met al je imperfecties en unieke kwaliteiten.

Het doel van systemisch werk is om de onderliggende dynamieken en patronen binnen een systeem te weerspiegelen, begrijpen en te transformeren. Tijdens de familieopstelling werk je vooral met de ziel en niet met de persoonlijkheid.
De persoonlijkheid is dat van waaruit je reageert naar de buitenwereld. Het is ook dat wat jij laat zien van jezelf aan de buitenwereld. De ziel is dat wat jij van binnen echt bent, dat wat er altijd al was, dat wat in jou leeft vanaf dat jouw leven is ontstaan.

Wanneer doe je een familieopstelling

Als je niet verder komt en steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt, is het belangrijk om te ontdekken waar dit probleem vandaan komt. Een familieopstelling kan verbanden van vroeger en nu zichtbaar maken.

Bij vragen over of problemen over relaties, ziekte, verslavingen, depressie of onverklaarbare gevoelens en/of gedachten kan een opstelling veel inzicht en helderheid bieden zodat het “probleem” weg is.

Een sessie duurt ongeveer 60 – 90 minuten. In deze 1 op 1 sessie werk ik met de blaadjes methode waardoor het vraagstuk visueel wordt gemaakt en doorleefd wordt.

saya suka familie opstellingen familieopstellingen
saya suka familie opstellingen familieopstellingen
saya suka familie opstellingen familieopstellingen
Prijs per sessie € 135,-