Telefoonnummer

+31657007366

E-mail

info@sayasuka.nl

Laatst was ik op visite bij een collega en daar kregen we het over boeken. Zij liet me een aantal boeken zien waarbij ik gelijk iets had van: ja, die boeken zijn interessant, die wil ik lezen.
Thuis gekomen heb ik gelijk 2 van de boeken die zij liet zien besteld. De ene kwam de volgende dag gelijk al, de ander moest ik even op wachten. Maar hé, dan hoef ik niet te kiezen in welke ik zal gaan beginnen 😉. Het boek waar ik als eerste in begonnen ben gaat over de kracht die wij allemaal in ons hebben. De kracht die ons kan bevrijden van mentale en/of fysieke klachten. Dit doe je door het zelf helend vermogen aan te spreken.

De schrijfster van dit boek zegt dat iedereen wéét dat je lichaam en geest vanzelf kunnen helen, maar weet je dat ook echt, besef je je dat, realiseer je je dat ook echt? Ik denk dat niet iedereen zich hiervan bewust is dus hier begint het al, stof tot nadenken…

Het klopt wel, denk maar eens aan een wondje wat vanzelf geneest of als je na een boze bui weer vrolijk bent en jezelf goed voelt. Je staat er heel vaak niet bij stil maar je kunt dus meer dan je denkt! Als je regelmatig bezig bent met energie, mediteren, reiki of welke andere vorm dan ook van mindfulness, dan weet je dat er veel meer mogelijk is. Als je twijfelt aan de kracht van energie adviseer ik je het eens te ondergaan. Het kan nooit kwaad, je kunt je er alleen maar beter door voelen. En voor alle sceptici: Baad het niet, schaad het niet 😉

In deze huidige maatschappij gebeurt het helaas heel erg vaak dat mensen tachtig euro voor gezonde voeding te duur vinden, terwijl diezelfde mensen geen enkele moeite hebben om tachtig euro uit te geven aan een etentje met vrienden. Of een paar honderd tot duizend euro voor een persoonlijk ontwikkeltraject wordt, heb ik gemerkt, al snel als een hoog geldbedrag ervaren, terwijl een nieuwe telefoon zonder blikken of blozen hetzelfde bedrag of zelfs meer mag kosten. Sterker nog, die telefoon wordt vaak als hoogstnoodzakelijk gezien terwijl men dat ontwikkeltraject wegzet als pure luxe.

In mijn ogen is de verstoorde balans tussen inwisselbare consumptiegoederen en je eigen unieke zelf momenteel echt ongezond. Ga maar na.. Als ik mensen vraag een uur te mediteren, kijken ze je heel raar aan en zeggen ze: leuk, maar waar haal ik de tijd vandaan? Deze zelfde vraag wordt eigenlijk nooit gesteld als mensen naar een Netflix serie kijken en gegrepen door de spanning nog een paar extra afleveringen kijken. Daar worden dan zonder enig probleem wél uren voor vrijgemaakt. Stof tot nadenken….

Onderstaande stukje heb ik overgenomen uit haar boek omdat het me pakte, het triggerde me. Misschien zet het jou ook wel aan het denken, voel eens wat het met jou doet.

Vergelijk je eens met een mobiele telefoon. Elk merk, elk model is uniek en heeft weer andere eigenschappen en verzorging nodig. Stel je voor dat “de body” van je telefoon je lichaam is, dan is de software die erop staat jouw blauwdruk. De software bepaalt mede waartoe de telefoon allemaal in staat is. De oplader is je geest (levenskracht). Het toestel, de software en de oplader hebben elkaar nodig om goed te kunnen functioneren. Zonder oplader en software is de telefoon niet operationeel, maar slechts een leeg omhulsel.

Om te zorgen dat je je telefoon optimaal kunt gebruiken, moet deze regelmatig aan de lader. Wanneer je je telefoon een tijd lang niet oplaadt, betekent dat niet dat het toestel kapot is. De software staat er nog op. En soms komt er een virus op de software, waardoor de telefoon kuren krijgt. Ook dan wil het niet zeggen dat het toestel kapot is. Zodra je de software reset of het virus verwijdert, kan de telefoon weer optimaal functioneren. Als jij weet hoe je jouw telefoon, de software en de oplader moet verzorgen, zorg je voor een optimale levensduur. Dan is het een heel goed op elkaar afgestemd, werkend systeem.

Stof tot nadenken…..

Bron: Heel jezelf van mentale en fysieke klachten van Vilna van Betten

Aanbevolen artikelen