Telefoonnummer

+31657007366

E-mail

info@sayasuka.nl

Hoever ben je als je met je werkgever gaat regelen dat je op je werkplek kan blijven slapen? Dit omdat het door een wegafsluiting bijna onmogelijk is om op tijd op je werk te zijn met het openbaar vervoer en je de auto die voor de deur staat niet durft te gebruiken omdat je rijangst hebt?

Spannend

Renee kwam best gespannen voor de eerste keer binnen bij mij in de praktijk voor haar eerste hypnotherapie sessie. We beginnen onze kennismaking met een kopje thee en ze verteld me dat ze in het buitengebied woont en in de stad werkt. Het woon werk verkeer doet ze altijd met het openbaar vervoer en dat bevalt eigenlijk wel prima want in de stad is het altijd wat lastig parkeren en autorijden vind ze eigenlijk wel heel erg spannend. Daarnaast is het natuurlijk voor het milieu een stuk beter als we niet allemaal in een auto springen 😉. Een mooi excuus om zelf niet te hoeven rijden.

Maar nu was de weg afgesloten. Niet voor 1 dag maar voor veel langer in verband met groot onderhoud. Het gevolg is dat ze niet op tijd op haar werk kan zijn omdat het openbaar vervoer hiervoor ook de dienstregeling had aangepast. Dat is toch wel een groot probleem want in de auto stappen durft ze niet. Gelukkig werkt haar werkgever mee en is er de gelegenheid om daar te overnachten. Uiteraard verre van ideaal en dus tijd om er nu iets aan te doen!

De sessie

We hebben afgesproken om de eerste sessie kennis met elkaar te maken en de ontspanning op te zoeken. Niet gelijk naar de rijangst, dat enge, angstige gedeelte, dat durft ze niet. Eerst wil ze voelen wat hypnose is, wat ze dan voelt, hoe dat dan voelt, enz enz

Na ons kopje thee en gesprek is het tijd om de ontspanning op te zoeken. Renee neemt een tikkeltje gespannen en een beetje sceptisch plaats in de hypnose stoel. Na een heerlijke ontspannende hypnose sessie, waarbij we alleen maar dieper en dieper de ontspanning in zijn gegaan, is Renee super verrast en gemotiveerd om op deze manier haar probleem aan te pakken. De volgende morgen kreeg ik het volgende berichtje:

Hey Tineke, ff een berichtje om je nogmaals te bedanken voor de fijne sessie gisteren. Ik was van tevoren wat sceptisch, maar mijn hemel, ik voel me vandaag nog steeds enorm ontspannen. Bizar 😁

De tweede sessie is een regressie sessie. We zijn terug gegaan naar de allereerste keer dat ze de emotie voelde die ze ook bij de rijangst voelt. De emotie voelde ze daar niet bij het auto rijden maar bij een huiselijke ruzie, iets heel anders dus. [Tijdens een regressie sessie behandelde ik de emotie die plakte aan de klacht. Als de emotie weg is is de klacht ook weg. Het mooie hiervan is dat als er meerdere klachten zijn met dezelfde emotie, al die klachten verholpen zijn. Op mijn pagina over hypnotherapie kun je hier nog meer over lezen.] Na de sessie voelt Renee zich helemaal gelukkig, als ze aan autorijden denkt voelt ze niet meer dat benauwde, enge gevoel maar voelde ze zich blij en heeft er helemaal zin in om achter het stuur te kruipen.

Een paar dagen later kreeg ik een selfie met haar auto op de achtergrond en de autosleutel in haar hand met de opmerking:

Een stukje rijden is geen obstakel meer, mijn hartelijke dank 🙏

Binnenkort zie ik Renee weer omdat ze de ontspanningshypnose wel heel erg lekker vind en met de werkdruk waaronder zij moet werken is het heerlijk om je hoofd regelmatig leeg te halen.

Het is goed om aan je mentale veerkracht te werken zodat je je leven voluit kunt leven!

*In verband met de privacy is de naam fictief.

Aanbevolen artikelen