Telefoonnummer

+31657007366

E-mail

info@sayasuka.nl

Hypnose

Er bestaan best veel (mis)opvattingen over hypnose. Misvattingen zoals dat je “weg” bent tijdens een hypnose of dat een hypnotiseur jou van alles kan laten doen wat hij/zij wil. Ook zijn er velen die bang zijn om de controle te verliezen of dat ze geheimen gaan onthullen. Er zijn ook mensen die denken dat ze na de sessie niets meer weten van wat er tijdens de sessie heeft plaatsgevonden.

Dit zijn echt allemaal misvattingen over hypnose, net als dat hypnose zorgt dat jij onmachtig word/bent of dat het jou iets tegen je wil in kan laten doen. Hypnose is geen ingebeelde staat en hoewel het je heel veel ontspanning kan geven, het kan je nog veel meer geven.

Wat doet hypnose

Om uit te leggen wat hypnose doet wil ik beginnen bij je hoofdbrein. Dit brein bestaat uit twee delen: het Bewuste brein en het Onbewuste brein. Het bewuste brein is ongeveer 10 – 15% van het totale hoofdbrein. Het Onbewuste brein is de overige 90 – 95% van het hoofdbrein.

Met het Bewuste brein kunnen we rationeel denken, daar zit onze wilskracht en ons probleemoplossend vermogen. Ons Onbewuste brein is onze bibliotheek van alle herinneringen. Hier zit onze automatische piloot, onze gewoonten, patronen en routines. Tussen deze twee delen bevind zich de Kritische Factor. Deze Kritische Factor heeft als taak het Onbewuste brein te beschermen en dat kan hij heel goed. Maar hij heeft ook een heel groot nadeel, hij houd niet van veranderingen. Daarom is het bijvoorbeeld ook zo lastig om te stoppen met roken. De Kritische Factor weet hoe hij moet handelen als je een sigaret opsteekt (dat is een gewoonte die hij moet bewaken) en als je stopt weet hij het niet meer en begint hij heel hard te roepen dat je een sigaret moet opsteken.

Wat een hypnotherapeut doet is door middel van hypnose om die Kritische Factor heen naar het Onbewuste brein gaan. Hier gaat hij/zij door middel van positieve suggesties veranderingen laten plaatsvinden. Vervolgens gaat de Kritische Factor deze (nieuwe) patronen bewaken. Hierdoor zijn veranderingen veel makkelijker te maken omdat de Kritische Factor meehelpt in plaats van tegen werkt.

Wat kan je allemaal in hypnose

Hypnose vertraagt je hersengolven, hierdoor ontspant je bewuste brein en staat je onbewuste brein open voor positieve suggesties. Het is een geweldig hulpmiddel met positieve effecten en een geweldige “staat van zijn”

In hypnose kun je praten, denken, horen, argumenteren, analyseren, je ogen open doen, iets afwijzen dat jij niet wilt. Jij hebt de regie, jij bent in volledige controle.

Als je meer wilt weten over hypnotherapie klik dan op deze link: Hypnotherapie en wil jij ervaren wat een ontspanningshypnose is kijk dan eens naar de maandaanbieding van Juli

Mijn Hypnosestoel
ontspanningshypnose
hypnose ontspanningshypnose groepssessie

Aanbevolen artikelen